Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Πώς Μπορώ να Διακοσμήσω Έναν Τοίχο από Γυψοσανίδα;

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΓΥΨΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ένας τοίχος από γυψοσανίδα χρειάζεται και αυτός διακόσμηση όπως οποιοσδήποτε άλλος τοίχος του σπιτιού. Γενικά οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι ιδιαίτερα στέρεες και μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω τους διάφορα υλικά.

Ένας τρόπος να τη διακοσμήσετε – εκτός από το να την βάψετε στο χρώμα που σας αρέσει – είναι να την επενδύσετε με ταπετσαρία. Μπορείτε ακόμα, αν θέλετε, να βάλετε πάνω πλακάκι ή πέτρα χωρίς να ανησυχείτε πως θα ραγίσει ή θα σπάσει.

Όσον αφορά τα κάδρα, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές πρόκες που προορίζονται για γυψοσανίδες από ξύλο. Ωστόσο στην Ελλάδα, συνήθως οι γυψοσανίδες φέρουν μεταλλικό σκελετό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά βύσματα στερέωσης που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με γυψοσανίδες και σιδηροπωλεία. Θεωρητικά, αυτά τα βύσματα αντέχουν βάρος μέχρι και 30kg, αλλά θα σας προτείναμε να περιοριστείτε στα 10-12 κιλά του αντικειμένου που θέλετε να κρεμάσετε.

 

Δεδομένου ότι τηρείτε τα παραπάνω, μπορείτε να βάλετε ακόμα και μικρά ράφια στη γυψοσανίδα σας, τα οποία δεν έχουν μεγάλο βάρος και μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά διακοσμητικά. Περιοριστείτε, ωστόσο, σε ελαφριά πράγματα – για παράδειγμα, μην βάλετε βιβλία. Μια άλλη ιδέα είναι να ακουμπήσετε μια διακοσμητική σκάλα και να διακοσμήσετε αυτήν.

Φυσικά, μπορείτε να αποφύγετε και όλα τα παραπάνω και απλώς να κολλήσετε τα κάδρα σας.

 


 

ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΣΤΗ ΣΥΡΟ!