Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ?

Προετοιμασία

1.  Αρχικά, μετακινούμε όλα τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου και καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες που πρόκειται να βάψουμε. Σκεπάζουμε τα έπιπλα με νάιλον για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα τα λερώσουμε με χρώμα και καλύπτουμε πρίζες, διακόπτες με χαρτοταινία για τον ίδιο λόγο.

2.  Καλύπτουμε τα κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα με χαρτοταινία την οποία αφαιρούμε με το τέλος του βαψίματος, όσο το χρώμα είναι ακόμη νωπό.

3.  Καλύπτουμε τα πατώματα με στρατσόχαρτο.

4.  Αφαιρούμε καρφιά και στοκάρουμε τις τρύπες με τη βοήθεια της ειδικής εύκαμπτης σπάτουλας. Τοποθετούμε μικρή ποσότητα επάνω στη ρωγμή ή στην τρύπα, απλώνουμε και αφαιρούμε την ποσότητα που περισσεύει με κινήσεις αριστερά και δεξιά μέχρι το σημείο να είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την υπόλοιπη επιφάνεια του τοίχου. Γενικά κάνουμε ότι επιδιόρθωση απαιτείται.

5.  Αφήνουμε να στεγνώσει ο στόκος και τρίβουμε για να λειάνουμε την επιφάνεια με το γυαλόχαρτο.

6.  Καθαρίζουμε τους τοίχους με νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε ένα σφουγγάρι. Ξεπλένουμε με σκέτο νερό.

7.  Ασταρώνουμε το υπόστρωμα. Είναι μύθος ότι οι τοίχοι που έχουν βαφτεί πολλές φορές δεν χρειάζονται αστάρωμα. Το αστάρι είναι ένα διαφανές και λεπτόρρευστο υλικό, απαραίτητο για μόνωση και για να πιάσει καλά η μπογιά την επόμενη μέρα όταν θα έχει πια στεγνώσει.

Ξεκινάμε το βάψιμο του σπιτιού μας

1.  Καλό είναι να ξεκινήσουμε το πρωί για να εκμεταλλευτούμε το φυσικό φως και για να είμαστε και πιο ξεκούραστοι. Ξεκινάμε με τις λεπτομέρειες – γωνίες, εσοχές, επιφάνεια γύρω από τα πόμολα και πρίζες, τα γύψινα εάν υπάρχουν κλπ. Στη φάση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε τον κουβά στον οποίο αδειάζουμε τόσο χρώμα ώστε να μην είναι βαρύς και εάν χρειάζεται θα αραιώσουμε με νερό. Το χρώμα κανονικά δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτό ούτε λεπτόρρευστο. Για να δούμε αν είναι εντάξει, το απλώνουμε σε διάφορα σημεία του τοίχου δοκιμάζοντας πόσο καλύπτει το προηγούμενο χρώμα.

2.  Όταν τελειώσει αυτή η πρώτη φάση, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πιο απλή διαδικασία, το βάψιμο δηλαδή των μεγάλων επιφανειών με το ρολό. Αδειάζουμε και πάλι χρώμα στο επικλινές δοχείο, αραιώνουμε όσο πρέπει, στραγγίζουμε και ξεκινάμε να βάφουμε. Απλώνουμε από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω την μπογιά, δηλαδή με κινήσεις σε μορφή W, συνεχόμενα και χωρίς να σηκώνουμε το ρολό.

3.  Όταν το χρώμα στεγνώσει, επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο χέρι. Θα κρίνουμε από το αποτέλεσμα αν θα χρειαστεί και άλλο χέρι.

4.  Ξεκολλάμε με μεγάλη προσοχή την ειδική ταινία ενώ ο τοίχος είναι ακόμη νωπός.

5.  Πλένουμε τα εξαρτήματα μετά το πέρας της διαδικασίας ώστε να είναι έτοιμα για μελλοντική χρήση.


 

ΜΠΟΓΙΕΣ, ΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΝΑΙΛΟΝ, ΑΣΤΑΡΙΑ Κ.Α. ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΣΤΗ ΣΥΡΟ!